Een ingroeiende nagel kan behoorlijk wat pijn veroorzaken, maar een  eenvoudige behandeling lost het probleem snel op.

 1. De ingroeiende nagelhoek of rand wordt met een speciale frais (“frees”) verwijderd.

 2. De nagel wordt in model gepolijst en oneffenheden glad gefraist.

 3, 4 en 5: Met een speciaal instrument wordt een soort verband materiaal, “copoline” genaamd, in de nagelwand gelegd zodat de nagel geen druk meer geeft in het betreffende gebied.

4.

5.

 6. De copoline verdwijnt vrijwel helemaal in de nagelwal. Het is van belang dat dit materiaal er zo lang mogelijk tussen blijft zitten. Daarom is het raadzaam tijdens het douchen/baden een pleister of een afgeknipte vinger van een huishoud/latex handschoen om te doen om uitspoelen te voorkomen. Het is van persoon tot persoon verschillend hoelang de copoline blijft zitten. Bij de ene is het materiaal er na enkele dagen al uit, bij anderen blijft het soms wekenlang zitten! Dit kan geen kwaad, doet de nagel geen schade aan, veroorzaakt geen schimmels en geeft geen nare geurtjes….

 Ingroeiende-nagel tang

7. De ingroeiende-nagel tang wordt in sommige gavallen gebruikt bij het verwijderen van een ingroeiende nagel.

Na de behandeling van een ingroeiende nagel wordt de betreffende teen extra verzorgd: de teen wordt gedesinfecteerd met alcohol en een speciale zalf wordt aangebracht op het aangedane gebied. Tenslotte keert u huiswaarts met een huidvriendelijke pleister, vervolgafspraak en instructies m.b.t de verzorging thuis.