De vergoeding door de zorgverzekeraar bij Reuma / Diabetes

Wanneer iemand last heeft van Reuma of Diabetes is het via de meeste zorgverzekeraar mogelijk om voor een (gedeeltelijke) vergoeding (tegemoetkoming in de behandelkosten) in aanmerking te komen. Op deze manier blijft het aantrekkelijk voor deze doelgroep om naar de pedicure te gaan om zo complicaties te voorkomen.

In tijden dat een behandeling door de Pedicure nog niet werd vergoed, waren er bij Diabetes aanzienlijk meer complicaties met alle gevolgen van dien. Maak dus gebruik van deze vergoedingen en laat u informeren door uw zorgverzekeraar over de hoogte ervan.

Waar moet u op letten om voor vergoedingen in aanmerking te komen:
Uw zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen vanuit uw verzekering (dit kunt u navragen)
De pedicure in kwestie is lid van de Branchevereniging Provoet
De pedicure staat ingeschreven in het KRP (kwaliteit register pedicures)
De Pedicure is gecertificeerd voor voetverzorging bij Diabetes- en Reumapatiënten OF is een medische pedicure.
U bent in het bezit van een verwijsbrief van uw huisarts (bestemd voor de zorgverzekeraar).

De pedicure maakt een vergoeding voor u mogelijk!

Uw pedicure moet aan een hoop voorwaarden voldoen om het u mogelijk te maken uw factuur in te kunnen dienen bij de zorgverzekeraar, dit heeft u hierboven kunnen lezen, maar dat is nog niet alles… Iedere 3 jaar is de pedicure verplicht een aantal Accreditatiepunten te behalen d.m.v. cursussen en bijscholingen. Worden deze punten niet behaald, dan vervalt de inschrijving in het KRP en is vergoeding niet meer mogelijk. Er is dus meer te doen dan alleen het werk in de praktijk; de pedicure zit niet stil en blijft zich op deze manier steeds weer ontwikkelen en houdt haar kennis “up to date”!

In de meeste gevallen zal uw zorgverzekeraar om een verwijsbrief van de Huisarts vragen. Neem, om teleurstellingen te voorkomen, vooraf contact op met uw huisarts en zorgverzekeraar om dit te bespreken.

Controleer uw vergoeding bij Independer.nl

Klik op het logo om uw vergoedingen te controleren op Independer.nl, de grootste vergelijkingssite van Nederland.

 Voor de behandeling van diverse voetklachten is pedicure zeer geschikt. Pedicure is echter wel bedoeld voor mensen die voetzorg echt nodig hebben. Het knippen en lakken van de nagels of andere cosmetische ingrepen worden daarom niet vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering. Pedicure kan in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diabetes, worden vergoed via de basisverzekering en in een aantal andere situaties via de aanvullende zorgverzekering. Klik op het logo van Zorgwijzer om meer te lezen via www.zorgwijzer.nl
1998 – 2014 ZorgWijzer.nl Vergelijken is onze zorg, al 16 jaar!